fbpx

appelbeignets

Zoet

Voor 6-8 appelbeignets

ingrediënten

50 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
50 gram kastanjemeel of 50 gram extra tijgernotenmeel
50 gram tijgernotenmeel
10 gram verse gist of 3 gram droge gist
1/2 banaan
125 ml plantaardige melk
125 ml bruiswater
3-4 Elstar appels
klein snufje zout
Zonnebloemolie of frituurolie om in te frituren
Om te serveren: 3 el kokosbloesemsuiker gemengd met 1-2 el gemalen kaneel

bereiding

Zeef de diverse meelsoorten in een diepe kom en leg gist aan één kant en zout aan de andere
kant. Pel de banaan, snijd in stukjes en voeg toe samen met bruiswater en lauwwarme
plantaardige melk. Mix het beslag goed met de staafmixer, je kunt beter te lang mixen dan te
kort. Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat 1 tot 2 uur rijzen tot het beslag
verdubbeld is.


Schil in de tussentijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd in de breedte in plakken van
circa 1-1,5 cm. Afhankelijk van de grootte van je appels zul je 2 of 3 plakken per appel
krijgen.


Verwarm de zonnebloemolie in een pan op het fornuis of verwarm je frituurpan tot 180
graden Celsius. Wentel een plak appel door het beslag zodat het aan alle kanten bedekt is en
bak in circa 5 minuten goudbruin, keer regelmatig om.


Serveer warm met kaneel-kokosbloesemsuiker. Enjoy!


TIP! Je kunt deze appelbeignets het beste op de dag zelf bakken. Dit kan wel overdag al. Laat
ze dan afkoelen en verwarm ze ‘s avonds een paar minuten in de oven voordat je ze serveert.

Menu