fbpx

appelcrumble met kruidnoten

Zoet

Voor 4 personen

ingrediënten

1/2 recept basis kruidnoten
4 Elstar appels
2 el kaneel
1 tl gemberpoeder
1 el boekweitmeel
2 el kokosbloesemsuiker
75 gram havermout
75 gram amandelen en/of pecannoten
2 el agavesiroop
1 el kokosolie
Optioneel: plantaardig vanille-ijs

bereiding

Maak de basis kruidnoten volgens recept.


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met 1
el kaneel, gemberpoeder, boekweitmeel en kokosbloesemsuiker. Vet een bakvorm in en
verdeel het appelmengsel over de vorm.


Meng daarna havermout en noten met elkaar. Hak de kruidnoten grof en voeg toe. Meng
met de rest van de kaneel, agavesiroop en kokosolie en verdeel over het appelmengsel.


Bak in 20-30 minuten goudbruin. Serveer warm, optioneel met plantaardig vanille-ijs.

Menu