Appeltaart

Wat is een verjaardag zonder appeltaart? Als kind zijnde wilde ik vroeger niets anders. Vorige week was ik opnieuw jarig en dus besloot ik hem opnieuw in mijn restaurant op het menu te zetten, zij het een beetje aangepast want ondertussen glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én plantaardig.  Ik kreeg van velen het verzoek mijn recept te delen dus bij deze. Deze nieuwe variatie op het traditionele recept bracht me nog steeds helemaal terug naar vroeger. Vooral lekker om warm te serveren met kokosroom of met een bolletje vegan ijs.

1 taart
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 35 minuten

Ingrediënten

– 225 gram tijgernoot meel/chufameel (verkrijgbaar bij diverse bio/natuurvoedingswinkels of online)
– 50 gram agavesiroop
– 125 gram plantaardige boter (bijvoorbeeld soja)
– snufje zout
– 5 á 6 elstar appels
– flinke snuf kaneel
– sap van 1/2 citroen
– 75 gram rozijnen
– optioneel voor erbij: kokosroom of vegan ijs

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het tijgernoot meel, de agavesiroop, de boter en zout tot een deeg. Vet een bakvorm in en bekleed met het deeg de bodem en de zijkanten van de vorm. Snijd vervolgens de appels in schijfjes, meng met kaneel, rozijnen en citroensap en schep op het deeg. Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat even afkoelen voordat je de bakvorm eraf haalt. Enjoy!