ingrediënten
1/2 recept basis kruidnoten
4 bananen
1 Elstar appel
150 gram amandelmeel of tijgernotenmeel
125 gram boekweitmeel
2 tl bakpoeder of 1 tl baking soda
2 el speculaaskruiden of kaneel
190 gram agavesiroop of ahornsiroop
Vocht van 1 klein blikje kikkererwten á 200 gram
Optioneel: 50 gram pure chocolade (gehakt), een handje rozijnen en/of gedroogde
mango of abrikozen
bereiding
Maak de basis kruidnoten volgens recept en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng amandelmeel, boekweitmeel,
bakpoeder en speculaaskruiden in een grote mengkom. Voeg hier de bananen, het vocht van
de kikkererwten en de agavesiroop aan toe en pureer met een staafmixer tot een egaal
cakebeslag.
Snijd de appel in kleine blokjes en voeg toe aan het beslag samen met 2/3e van de
kruidnoten en optioneel pure chocolade, rozijnen, gedroogde mango en/of gedroogde
abrikoos.
Vet een cakeblik in, bekleed met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Bestrooi met
de rest van de kruidnoten en bak in 45-60 minuten gaar.
Laat afkoelen en serveer. Eet smakelijk!