ingrediënten
1 recept amandelspijs
Het liefst glutenvrij, plantaardig bladerdeeg, maar anders:
150 gram havermeel
150 gram boekweitmeel + extra om te bestuiven
150 gram amandelmeel of tijgernotenmeel
7 el kokosolie
Witte amandelen ter garnering
bereiding
Maak het amandelspijs zoals aangegeven op het recept.
Maak daarna het deeg van de banketstaaf door havermeel, boekweitmeel en amandelmeel te
mengen in een kom. Smelt de kokosolie en voeg toe, samen met een scheutje water. Meng
en voeg extra water toe indien nodig – totdat je een soepel deeg hebt. Zet een half uur weg in
de koelkast. Of gebruik glutenvrij, plantaardig bladerdeeg dat werkt nog beter.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestuif je werkblad met extra boekweitmeel
en rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel het amandelspijs in het midden hiervan en
vouw dicht tot een mooie staaf.
Leg de staaf op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden. Verdeel de
amandelen ter garnering over de staaf en bak in 30-60 minuten goudbruin.