fbpx

Blueberry cheesecake

Zoet

Één van de grootste hardlopers bij Rauw is toch wel mijn blueberry cheesecake. Een bodem van noten en dadels, daar bovenop een romige vulling van cashewnoten en vanille, vervolgd door een laag vruchtenjam en vers fruit. Luchtig en lekker romig. Een grote topper bij verjaardagen, familiefeestjes of gewoon lekker zo op de zondag. Wel belangrijk is een goede keukenmachine.

12 personen
Bereiding: 30 minuten
Wachttijd: 1 uur + een nacht

Ingrediënten

– 1 cup amandelen
– 1 cup dadels
– 300 gram cashewnoten (één nacht geweekt)
– 60 ml water
– 120 gram kokosolie
– 1 tl vanillepoeder
– Snuf zout
– Sap van 2 citroenen
– 100 gram agavesiroop
– Bosbessenjam (biologisch / suikervrij)
– Voor de garnering: verse bosbessen en geraspte kokos

Bereiding

Bodem
Maal de amandelen in de keukenmachine tot meel. Voeg daarna de dadels toe en maal tot deeg. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Vet een ronde bakvorm in (Ø18 cm) en bekleed met bakpapier. Doe het deeg in de bakvorm en druk goed aan.

Vulling
Maal de cashewnoten in de keukenmachine. Voeg vervolgens water, kokosolie, vanillepoeder, zout, citroensap en agavesiroop toe en mix tot een egaal mengsel. Doe de vulling in de bakvorm, dek de bakvorm af en zet in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 1 uur.

Garnering
Haal de cheesecake uit de koelkast en smeer de jam op de vulling. Garneer met verse bosbessen en geraspte kokos.

Enjoy!

Menu