brownies

Zoet

Voor 1 grote brownie

ingrediënten

100 gram kokosolie
350 gram kokosbloesemsuiker
200 gram havermeel
100 gram tijgernotenmeel of amandelmeel
160 gram boekweitmeel
350 ml amandelmelk of havermelk (80 ml minder indien je de espresso style
variatie maakt of 50 ml minder indien je de let’s go orange variatie maakt – en
indien je de rozemarijn variatie maakt eerst even aan de kook brengen met de
rozemarijn zie de beschrijving bij deze variatie)
4 flinke el cacao
2 tl (wijnsteen)bakpoeder of 1 tl baking soda
100 gram pure chocolade

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng havermeel, tijgernotenmeel, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker en cacao met
elkaar. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het droge mengsel samen met amandelmelk
of havermelk. Meng goed. Is je beslag te dik? Voeg dan nog wat extra plantaardige melk
toe. Is het te dun? Voeg dan wat extra meel en cacao toe. Hak de pure chocolade grof en
voeg toe aan het beslag samen met eventuele andere variatie-ingrediënten.
Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en bak
in 45-60 minuten tot gaar.
Laat deels afkoelen en serveer. Enjoy!


TIP! Na een dag in de koeling wordt de brownie altijd nog iets steviger van structuur.