ingrediënten
300 gram wortels
100 gram appel
60 gram havermeel
100 gram boekweitmeel
1 el chiazaad
1 el kaneel
2 el kokosolie
1 banaan
5 el agavesiroop
250 ml amandelmelk
Flinke hand rozijnen
Voor de frosting:
½ cup cashewnoten, 24 uur geweekt in water en afgespoeld
1 a 2 el agavesiroop
sap van 1/2 citroen
scheutje water
70 ml kokosolie
Toppings naar keuze
bereiding
Rasp de wortel en appel en prak de banaan. Meng samen met havermeel, boekweitmeel, chiazaad, kaneel, gesmolten kokosolie, agavesiroop en amandelmelk. Voeg rozijnen toe en verdeel over een ingevette muffinvorm. Bak circa 20-35 minuten op 180 graden Celsius. Laat afkoelen.
Besmeer de muffins met de frosting, laat opstijven in de koelkast en decoreer met toppings naar keuze.