Chocolade-kokos truffels

Twee jaar geleden ongeveer begon ik met experimenteren om zelf veganistisch gebak te maken. Ik weet nog goed dat ik op een dag van plan was om een nieuwe variant power balletjes te maken, maar dat alles mis ging en ik uiteindelijk eindigde met deze chocolade-kokostruffels. En heerlijk dat ze zijn! Een van de lekkerste foutjes ooit. Zeker het maken waard! Lekker bij de koffie, bij de thee of gewoon zomaar even tussendoor.

circa 6 balletjes
Bereiding: 10 minuten
Wachttijd: nvt

Ingrediënten

– 40 gram ongezouten cashewnoten, minstens 1 uur geweekt
– 3 medjool dadels
– Scheutje water
– 2 theelepels cacao
– 1 theelepel gesmolten kokosolie
– 2 eetlepels kokosmeel
– Geraspte kokos

Bereiding

Mix alle ingrediënten behalve de geraspte kokos tot een egale massa in de keukenmachine en maak er mooie balletjes van
Rol de balletjes door de geraspte kokos. Eet ze direct op of leg ze even in de koelkast zodat ze iets harder worden. Geniet!