Naar het recept van deze chocoladetaart is ondertussen zo vaak gevraagd in mijn restaurant dat ik hem vandaag maar besloten heb te delen hihi. Ik heb in de loop der jaren al heel wat verschillende chocoladetaarten gemaakt maar dit is toch zeker wel een van de betere. Geniet ervan!
10-12 personen
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten
– 220 gram amandelen
– 6 el cacao + 60 gram
– 2 el agavesiroop
– 750 gram dadels
– 6 el kokosolie
– 250 ml amandelmelk
Bereiding
Vet een bakvorm in (ik gebruik een rechthoekige) en bekleed met bakpapier. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal tot meel. Voeg 6 el cacao, 2 el agavesiroop en 500 gram dadels toe en meng tot een kleverig deeg. Druk het deeg aan in de bakvorm, dit is de bodem. Doe vervolgens de rest van de dadels, de kokosolie, amandelmelk en rest van de cacao in de keukenmachine en maal glad. Schenk dit bovenop de bodem en laat de taart circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!