ingrediënten
1 recept amandelspijs
1 recept basis kruidnoten
Witte amandelen ter garnering
Boekweitmeel om te bestuiven
2 el amandelmelk of havermelk
1 el agavesiroop
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak het deeg van de kruidnoten volgens
recept, maar rol en bak ze nog niet. Zet een kwartiertje in de koeling om het deeg
makkelijker werkbaar te maken.
Maak daarna het amandelspijs volgens recept en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif je werkblad met boekweitmeel en rol het kruidnotendeeg uit met een deegroller.
Steek 8 tot 12 gelijke cirkels uit met behulp van een ring of glas. Leg de helft van de rondjes
vast op het bakpapier.
Verdeel het amandelspijs over de rondjes – houdt circa 1 cm vrij aan alle buitenzijden – en
leg daarna de andere helft van de rondjes erop. Druk goed dicht met een vork en garneer
met witte amandelen.
Meng amandelmelk en agavesiroop en bestrijk de koeken met dit mengsel voor de extra
glans.
Bak in 15-25 minuten goudbruin en laat afkoelen.