kerstkoekjes

Zoet

Voor 15-20 koekjes

ingrediënten

180 gram havermeel
60 gram boekweitmeel + extra om te bestuiven
50 gram amandelmeel of tijgernotenmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
6 el agavesiroop
2-5 el plantaardige melk + extra om te bestrijken
Rasp van 1 citroen
1 vanillestokje
Om te decoreren: 75 gram pure chocolade óf 75 gram plantaardige witte chocolade
zonder geraffineerde suikers
Optioneel: 2 el amandelschaafsel voor extra decoratie

bereiding

Meng havermeel, boekweitmeel, amandelmeel en kokosbloesemsuiker door elkaar. Voeg
agavesiroop, plantaardige melk, rasp van 1 citroen en merg uit het vanillestokje toe en meng
opnieuw. Rol tot een bal en zet een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en
bestuif je werkblad met boekweitmeel. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik en steek er de
koekjes uit in diverse vormen. Wil je ze graag in de kerstboom hangen? Zorg dan dat er een
gat komt waar een lintje doorheen kan.
Leg de koekjes op de bakplaat en herhaal tot je deeg op is. Bestrijk de koekjes met
plantaardige melk en bak in 10-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Smelt vervolgens de chocolade en decoreer de koekjes zoals je mooi vindt. Garneer
optioneel ook nog met amandelschaafsel. Laat verder afkoelen.
Wil je de koekjes graag in de boom hangen? Doe een lintje er doorheen en hang ze op.
Wil je ze zo opeten? Je kunt direct aanvallen.
Geniet ervan! Ik ben benieuwd of ze de boom halen hihi.