fbpx

kerststol

Zoet

Voor 1 stol

ingrediënten

Amandelspijs:
150 gram amandelmeel
60 gram agavesiroop of ahornsiroop
Rasp en sap van 1 kleine citroen

Stol:
100 gram havermeel
100 gram havervlokken
50 gram tijgernotenmeel
300 ml amandelmelk
1 el lijnzaad
1 tl bakpoeder + 1/2 tl baking soda
snufje zout
kaneel
klein handje hazelnoten of andere noten
klein handje rozijnen
Amandelschaafsel ter decoratie

bereiding

Amandelspijs:
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg eventueel een klein beetje water toe indien het
te droog blijft. Bewaar in de koelkast.

Stol:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng havermeel, havervlokken,
tijgernotenmeel, lijnzaad, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel. Voeg de amandelmelk toe
en meng opnieuw. Roer tenslotte de hazelnoten en rozijnen erdoor. Bekleed een ingevet
cakeblik met bakpapier en giet de helft van het deeg erin. Verdeel de amandelspijs erover en
schenk de rest van het deeg erover. Garneer met amandelschaafsel. Bak in 35-45 minuten
goudbruin.

Menu