Voor 1 recept
ingrediënten
120 gram rijstmeel (havermeel of boekweitmeel kan optioneel ook maar met haver
worden ze iets kruimeliger en met boekweitmeel iets droger)
80 gram amandelmeel of tijgernotenmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
2-4 el speculaaskruiden (persoonlijk vind ik die van Johnny Boer heel fijn)
75 gram kokosolie
Scheutje plantaardige melk (het liefst amandelmelk of havermelk)
½ zakje bakpoeder of 1 tl baking soda
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng rijstmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en bakpoeder in een
mengkom. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het droge mengsel samen met de
plantaardige melk. Gebruik in eerste instantie 3 eetlepels plantaardige melk maar voeg extra
toe als je deeg niet plakkerig is (je moet een kruidnoot kunnen vormen en deze mag niet uit
elkaar vallen).
Rol tot kruidnoten, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 8 tot 15 minuten
goudbruin in de oven
Variatietip 1: Snijd een handje gedroogde mango in stukjes en voeg voor het bakken toe aan het deeg samen met rasp van 2 limoenen en sap van 1 limoen.
Variatietip 2: Voeg een klein handje rozijnen, en klein handje pecannoten en 50 gram geraspte wortel toe aan het deeg alvorens te bakken.
Variatietip 3: Voeg 2-3 el geraspte kokos en 50 gram grof gehakte cacaoboter of plantaardige witte chocolade toe aan het recept alvorens te bakken.
Variatietip 4: Voeg 1 tl chilivlokken toe aan het deeg voor het bakken van de kruidnoten en decoreer met 50 gram au-bain marie gesmolten chocolade nadat de kruidnoten zijn afgekoeld.