mango-bananen-rozijnenbrood

Zoet

Voor 1 hele

ingrediënten

5 rijpe bananen
Klein handje pecannoten
Flinke hand rozijnen
100 gram gedroogde mango
150 gram amandelmeel
125 gram boekweitmeel
1 el bakpoeder of 1 tl baking soda
2-3 el kaneel
180 ml agavesiroop
Vocht van een klein blikje kikkererwten á 200 gram
50 ml plantaardige melk

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Prak 4 bananen en meng met agavesiroop, vocht van de kikkererwten en plantaardige
melk. Voeg amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en kaneel toe en meng tot een glad
beslag. Hak de pecannoten grof en snijd de gedroogde mango in stukjes – voeg toe aan
het beslag samen met de rozijnen.
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm. Snijd
de laatste banaan in de lengte dwars doormidden en leg op de cake. Bak in 45-60
minuten goudbruin in de oven.
Laat lichtjes afkoelen en serveer zo of met wat pindakaas, notenpasta en/of jam zonder
suiker. Eet smakelijk!