ingrediënten
Voor het matcha ijs:
2 rijpe bananen, in stukken gesneden en ingevroren
60 ml kokosmelk
1-1/2 tl matcha poeder
2-4 el agavesiroop
Handje geroosterde pistachenoten
Voor de mango-limoen compote:
1 eetrijpe mango
Rasp en sap van 1 limoen
1 el kokosolie
2-3 el agavesiroop
Voor de sesamkoekjes:
40 gram sesamzaad (zwart, wit of beiden gemengd)
85 gram amandelmeel
Snufje bakpoeder of wijnsteenbakpoeder
60 gram agavesiroop
45 gram tahin
bereiding
Sesamkoekjes:
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Meng amandelmeel, bakpoeder en sesamzaad en voeg daarna agavesiroop en tahin toe. Maak kleine koekjes van het deeg en bak in 8-12 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Mango-limoen compote:
Schil de mango en snijd in blokjes. Verwarm kokosolie en agavesiroop in een koekenpan en karamelliseer de mango gedurende enkele minuten. Haal van het vuur en voeg limoenrasp en sap toe.
Matcha ijs:
Doe de banaan, matcha poeder, kokosmelk en agave in een keukenmachine of sterke blender of kom met staafmixer en maal tot romig ijs. Serveer direct met de pistachenoten, mango-limoen compote en sesamkoekjes. Enjoy!