ingrediënten
1/2 brownie (zie recept in de database)
het kokosvet van 1 blikje kokosmelk á 400 ml, 24 uur in de koelkast gezet
3 el agavesiroop
1 vanillestokje
100 ml diepvries kersen
1-2 el chiazaad
Toppings – denk bijvoorbeeld aan verse kersen, extra chocolade gehakt
en/of verse munt
bereiding
Schep het kokosvet uit het blik kokosmelk en klop met 1 el agavesiroop en
merg uit het vanillestokje tot kokosroom.
Maak de kersenjam door 100 gram diepvries kersen te koken met 1-2 el water,
de rest van de agavesiroop en chiazaad. Laat dit zo’n 10-15 minuten pruttelen
op laag vuur en prak met een vork. Laat afkoelen.
Snijd 8 cirkels of blokjes uit de brownie. Bouw de taartjes op door eerst één
brownie te pakken, daar de jam over te verdelen, daar een tweede brownie op
te zetten en daar de kokosroom over te verdelen. Garneer met de diverse
toppings. Enjoy!
TIP! Je kunt deze taartjes ook goed opbouwen in een glas, dan blijven ze vaak
iets strakker.