oliebollen

Zoet

Voor 6-8 oliebollen

ingrediënten

50 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
50 gram kastanjemeel of 50 gram extra tijgernotenmeel
50 gram tijgernotenmeel
10 gram verse gist of 3 gram droge gist
1/2 banaan
125 ml plantaardige melk
125 ml bruiswater
Handje rozijnen
klein snufje zout
Zonnebloemolie of frituurolie om in te frituren
Om te serveren: 3 el kokosbloesemsuiker gemengd met 1-2 el gemalen kaneel

bereiding

Zeef de diverse meelsoorten in een diepe kom en leg gist aan één kant en zout aan de andere
kant. Pel de banaan, snijd in stukjes en voeg toe samen met bruiswater en lauwwarme
plantaardige melk. Mix het beslag goed met de staafmixer, je kunt beter te lang mixen dan te
kort.


Spatel de rozijnen door het beslag, dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat 1
tot 2 uur rijzen tot het beslag verdubbeld is.


Verwarm de zonnebloemolie in een pan op het fornuis of verwarm je frituurpan tot 180
graden Celsius. Bak de oliebollen in 5-8 minuten goudbruin, keer regelmatig om.
Serveer warm met kaneel-kokosbloesemsuiker. Enjoy!


TIP! Je kunt deze oliebollen het beste op de dag zelf bakken. Dit kan wel overdag al. Laat ze
dan afkoelen en verwarm ze ‘s avonds een paar minuten in de oven voordat je ze serveert.