Peer-speculaastaart

Zoet

Voor 8-10 personen

ingrediënten

Voor het amandelspijs:
150 gram amandelmeel
60 gram agavesiroop of ahornsiroop
Rasp en sap van 1 kleine citroen

Voor de peer-speculaastaart:
3-4 peren
Sap van 1/2 citroen
150 gram plantaardige boter of kokosolie
2 bananen
100 ml havermelk, amandelmelk of andere plantaardige melk
150 gram rijstmeel of boekweitmeel
2-3 el speculaaskruiden
4 el abrikozen fruitspread
4 el agavesiroop

bereiding

Voor het amandelspijs:
Meng amandelmeel, agavesiroop en citroen rasp -en sap door elkaar en voeg eventueel een klein beetje water toe indien het
te droog blijft. Bewaar in de koelkast.

Voor de peer-speculaastaart:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de peren, halveer ze en verwijder het
klokhuis. Meng met het sap van 1/2 citroen.
Meng in een kom rijstmeel en speculaaskruiden. Voeg hier amandelspijs, plantaardige boter
of kokosolie, bananen, havermelk, abrikozen fruitspread en agavesiroop aan toe en pureer
met de staafmixer.
Vet een springvorm in en verdeel het beslag over de vorm. Verdeel de peren hierover met
de bolle kant naar boven en bak in 45-60 minuten gaar. Eet smakelijk!