Rijstepap (zelfgemaakte) is iets wat vroeger wel eens bij ons als dessert op het menu stond en ik ben er stiekem nog steeds heel erg dol op hihi. Gecombineerd met gekarameliseerde appel en pruimen wordt het echt een winters gerechtje en ik vind het dan ook perfect voor deze tijd van het jaar. Ook heerlijk als ontbijt trouwens!
4 personen
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Ingrediënten
– 150 gram dessertrijst
– 750 ml amandelmelk
– 100 ml water
– 3 el kaneel
– 1 el kokosolie
– 3 el agavesiroop
– 2 á 3 appels, in blokjes
– 250 gram gedroogde pruimen zonder pit
– optioneel: munt voor de garnering
Bereiding
Breng de dessertrijst met de amandelmelk en het water aan het kook. Zet op een laag vuur en kook voor 12-14 minuten onder continue doorroeren. Meng met 2 el kaneel. Smelt vervolgens de kokosolie in een steelpan en voeg de agavesiroop en overige kaneel toe. Breng tot karamelliseren. Voeg de appel en de pruimen toe en karamelliseer voor 2 minuten. Serveer de rijstepap met de appel en pruimen. Garneer eventueel met een beetje munt. Eet smakelijk!