tarte tatin

Zoet

Voor 1 hele

ingrediënten

150 gram amandelmeel
100 gram boekweitmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder of 1/2 tl baking soda
150 gram kokosolie of plantaardige boter + 1 extra el kokosolie
75 ml plantaardige melk
2-3 Elstar appels
Flinke snuf kaneel
2-3 el agavesiroop
Optioneel: flinke hand rozijnen

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng amandelmeel, boekweitmeel,
kokosbloesemsuiker en bakpoeder met elkaar. Smelt 150 gram kokosolie of
plantaardige boter en voeg toe aan het meel samen met plantaardige melk. Meng tot
een stevige deegbal en zat weg in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakken. Vet alvast een bakvorm in.
Smelt 1 el kokosolie en voeg agavesiroop en kaneel toe tot het gaat karamelliseren. Bak
de schijfjes appel hierin gedurende 1-2 minuten. Voeg optioneel rozijnen toe en verdeel
over de bodem van de bakvorm.
Haal het deeg uit de koeling en verdeel over de appel. Bak in 30-40 minuten goudbruin.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem omdraait op een bord. Serveer lauwwarm.
Eet smakelijk!