tiramisu á la roos

Zoet

Voor 4 personen

ingrediënten

Voor de cake:
150 gram amandelmeel
120 gram boekweitmeel
1 tl bakpoeder of baking soda
Rasp en sap van 1/2e citroen
200 ml agavesiroop
70 ml amandelmelk
Vocht van 1 klein blikje kikkererwten á 200 gram

Voor de witte laag:
115 gram ongezouten cashewnoten, 24 uur geweekt in water
1 groot blik kokosmelk á 400 ml, 24 uur in de koelkast gestaan
1 tl vanillepoeder
30 gram agavesiroop
50 gram kokosolie
60 ml amandelmelk

Cacao
100 ml Espresso
Optioneel: aardbeien en munt om erbij te serveren

bereiding

Cake:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en rasp van de citroen in een kom. Voeg citroensap, agavesiroop, amandelmelk en vocht van kikkererwten toe en meng opnieuw. Vet 2 kleine bakvormen in en verdeel het beslag over de vormen. Bak in 15-25 minuten goudbruin en laat afkoelen.

Witte laag:
Giet de cashewnoten af en meng in een blender samen met het kokosroom gedeelte van het blik kokosmelk (dus niet het vocht), vanillepoeder, agavesiroop, 50 gram gesmolten kokosolie en amandelmelk. Blend tot een egale crème.

Opbouwen:
Begin met één laag cake en verdeel daar de espresso over. Verdeel vervolgens de helft van de witte crème hierover en bestrooi met cacao. Leg hier de twee cake op, verdeel de rest van de crème hierover en zet weg in de koelkast om op te stijven. Bestrooi met cacao vlak voor serveren en serveer optioneel met extra aardbeien en munt aan de zijkant.

TIP! Voor de variatie is het ook leuk om deze tiramisu in kleine glaasjes op te bouwen. Hij stijft dan wat sneller op en ook kun je hem dan makkelijker serveren mocht hij nog wat zacht blijven.