fbpx

tiramisutaart met kersencoulis

Zoet

Voor 1 hele taart

ingrediënten

Ingrediënten taart
125 gram kokosolie
80 gram kokosbloesemsuiker
50 gram havermeel
50 gram tijgernotenmeel of amandelmeel
1 tl bakpoeder
80-100 ml amandelmelk of havermelk
2 flinke el cacao
Olijfolie om in te vetten
1 hele sterke kop espresso
450 gram kokosyoghurt
200 gram cashewnoten, 24 uur geweekt
60 ml agavesiroop
1 vanillestokje
175 gram pure chocolade
125 ml kokosmelk
Enkele blaadjes munt ter decoratie

Ingrediënten kersencoulis
250 gram diepvries kersen
2-3 el chiazaad
1-2 el agavesiroop

bereiding

Voorbereiding taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng havermeel, tijgernotenmeel,
kokosbloesemsuiker, 1 el cacao en bakpoeder met elkaar. Smelt de kokosolie en voeg 25
gram toe aan het droge mengsel samen met amandelmelk of havermelk. Meng goed. Is je
beslag te dik? Voeg dan nog wat extra plantaardige melk toe. Is het te dun? Voeg dan wat
extra meel en cacao toe. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag
over de vorm en bak in 10-20 minuten tot gaar. Dit is de bodem van de tiramisutaart. Laat
afkoelen voordat je verder gaat.


Giet de cashewnoten af en blend samen met kokosyoghurt, rest van de kokosolie en
agavesiroop tot room. Verdeel in twee delen – meng één deel met de rest van de cacao en
meng één deel met het merg van het vanillestokje.


Giet de espresso over de bodem en verdeel het cacaomengsel hierover. Laat opstijven in de
koelkast. Verdeel vervolgens het vanillemengsel hierover en laat wederom opstijven in de
koelkast.


Smelt 125 gram pure chocolade samen met de kokosmelk en laat deels afkoelen. Giet over de
vanillelaag en laat opstijven in de koelkast.


Maak chocoladekrullen -of brokken door de rest van de chocolade au-bain marie te smelten,
over een bakpapier te verdelen en te draaien wanneer het de juiste stolling heeft. Zet
bovenop de taart en laat goed uitharden.

Voorbereiden kersencoulis
Breng de kersen aan de kook met 1-2 el water, agavesiroop en chiazaad en laat 15-20
minuten pruttelen. Pureer met de staafmixer en laat volledig afkoelen.


Serveren
Decoreer de taart met munt en serveer met de kersencoulis

Menu